Nyomtatóbolt

A takarékos nyomtatásért…

Egyedülálló nyomtató született

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának szakemberei részvételével valósult meg az a nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködés, amelynek eredménye a WideStar 2000 nyomtató. A világon egyedülálló, a hagyományos tintasugaras technológiánál nyolcszor gyorsabb, Memjet inkjet technológiára épülő, a CAD- és a grafikai piacra szánt, széles formátumú nyomtatót a veszprémi székhelyű OWN-X Kft. hozta forgalomba.

A világon egyedülálló, a grafikai és CAD-szektornak szánt, széles formátumú nyomtatót hozott forgalomba az OWN-X Kft., melyhez a vezérlő szoftver fejlesztését a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának munkatársaival közösen végezte. A termék széles körű amerikai–magyar–olasz tudományos és technológiai együttműködés eredményeként valósulhatott meg. A nyomtató motorját és a különleges, 352 ezer fúvókából álló nyomtatófejet Amerikában, a San Diegó-i székhelyű Memjet cég készítette.

Az egymás mellé kötött 5 nyomtatófejből álló, széles formátumú, színes, tintasugaras nyomtatás minden minőségi, sebességi és árparaméter szempontjából a világon egyedülálló megoldást jelent. A nyomtatót vezérlő szoftver létrehozása a magyar partner feladata volt, míg a papír adagolását végző egységet a milánói Rigoli FIME fejlesztette. A szoftveres fejlesztésekhez az OWN-X Kft. vezetője, Jules Farkas Veszprémben találta meg a szakembereket, hiszen a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar oktatóinak kutatási és fejlesztési tevékenységének eredményei több nemzetközi élvonalbeli projektben hasznosulnak.

.

  • ©Copyright 2010 - nyomtatobolt.com
  • postacím:6800 Hódmezővásárhely Szántó Kovács János u.112.