Nyomtatóbolt

A takarékos nyomtatásért…

Új A4-es mindenes érkezett az OKI-tól

Multifunkciós irodai eszközzé fejlesztette C500-as színes, asztali, A4-es, LED-es nyomtatócsaládját a japán gyártó.

Az OKI C500-as sorozata idén nyáron mutatkozott be, most pedig megérkezett a készülék multifunkciós verziója, a MC561dn. Az alapkiépítésben is duplexes készülék a kétoldalas nyomtatáson kívül képes kétoldalas anyagok szkennelésére és másolására is, valamint természetesen el is tudja faxolni az így digitalizált fájlokat, ennek megfelelően nagy hasznát lehet venni például irodákban, ahol hely- vagy pénztakarékosságból egy gépet tudnak csak üzemeltetni.

Alapként tehát a C500 printer szolgált, aminek sebessége 26 oldal/perc színes nyomatok esetében, és 30 oldal percenként monokróm dokumentumoknál, ami elég jónak számít a szegmensben. A 256 MB memóriája 768 MB-ig bővíthető, felbontása pedig 1200×600 dpi-s. Erre építették a saját tervezésű, LED-es, maximum 1200×1200 dpi-s felbontásra képes szkennert és fax egységet, melyekkel a nyomtató névleges teljesítménye a gyakorlatban is minden funkciónál kihasználható. Mivel az MC561dn alapfelszereltsége a hálózati kártya faxot küldhetünk és fogadhatunk a mellékelt szoftver segítségével, közvetlenül bármely hálózatba kapcsolt kliensgépről is.

OKI MC561dn
OKI MC561dn

A MC561dn további, speciális szolgáltatásokat is nyújt. Például az eszköz kezelőpaneljén a QWERTY billentyűzettel direkt e-mail címeket is megadhatunk, ahová a beszkennelt anyagokat számítógép nélkül is elküldhetjük. Extra szolgáltatás az is, hogy a feldolgozott anyagokat a hálózat használata nélkül, pendrive-on is mozgathatjuk, ha arra van szükség. A multifunkciós újdonsághoz jár az OKI fejlett jogosultságkezelő és nyomtatási költségeket racionalizáló szoftvere, az 5000 példányos festékpatronok pedig növelik a készülék rendelkezésre állását.

A készülék az intelligens „ECO mód” használatával látványosan csökkenti energiafelhasználását, amit úgy ér el, hogy egy vagy két oldalas nyomtatási feladat esetén csökkentett sebességgel és hőmérséklettel nyomtat. A takarékosságot szolgálja a „Deep Sleep” (mélyálom) üzemmód is, amelyben mindössze 1,2 wattot fogyaszt a készülék. Az OKI az összes nyomtatójához három év garanciát biztosít ingyenesen, amennyiben a felhasználó a vásárlást követő 30 napon belül regisztrálja a készüléket. Az MC561dn készülék javasolt nettó végfelhasználói ára 212 000 forint.

.

  • ©Copyright 2010 - nyomtatobolt.com
  • postacím:6800 Hódmezővásárhely Szántó Kovács János u.112.