Nyomtatóbolt

A takarékos nyomtatásért…

OKI MC351dn: színes irodai mindenes

Az OKI színes LED-es multifunkciósa a faxon kívül mindent tud, amire egy kisebb irodában szükség lehet.

OKI MC351dn

Nincsenek könnyű helyzetben a nyomtatós cégek; no nem azért, mert mindenhol megvalósult a papírmentes iroda és nem megy a szekér, hanem azért, mert a felhasználók az egyre olcsóbb és könnyen karbantartható gépeket keresik, melyeknek pluszban még olyan szempontoknak is meg kell felelniük, mint az alacsony fogyasztás és lapköltség, melybe természetesen a kellékanyagok is beletartoznak. Mindezt úgy, hogy évről-évre javuló nyomatminőséget és lapsebességet is fel kell mutatni. Igények tehát vannak, de a nyomtató nem olyan, mint a processzor, amit akár évenként cserélget az ember, hanem egy hosszabb távú befektetés, amit alaposan át kell gondolni, hiszen nem mindegy, hogy használat közben és később a karbantartás során mennyit kell rá költeni.

Az OKI ezeknek az igényeknek próbál megfelelni az MC351-es típusjelzésű készülékkel, mely egy irodai 3 az 1-ben készülék (színes LED nyomtató, scanner, másoló), tehát a fax funkció kimaradt belőle, az az MC361-es típus kiváltsága maradt.

A készülék 444 x 427 x 509 mm-es méretei, valamint 29 kilogrammos tömege nem okoz meglepetést, ebben a kategóriában ez megszokott. A dizájnról nem akarunk túl sokat beszélni, hiszen egy nyomtató esetében ez a legkevésbé fontos szempont, azonban aki látott már OKI multifunkciós gépet, azt nem fogja meglepetés érni: a szokásos bézs-szürke színkompozíciójú házon megtalálható a könnyen használható kezelőpult, valamint a készülék kialakítása is olyan, hogy a szerelés se okozzon túl nagy fejtörést.

Szemből nézve két papíradagolót is találunk. Az egyik a szokásos fiók a készülék alján, mely 250 lap fogadására képes (ám a szintjelzőt lefelejtették róla), míg a másik a fölötte található, lenyitható ajtó mögött rejtőzik. Ez az úgynevezett többcélú tálca, ami maximum 100 lap fogadására képes.

Alapesetben ezeket a tálcákat használva a lapok a felső papírkiadóra érkeznek, de lehetőség van egyenes papírutat is választani, ha a hátoldalon található többcélú kimeneti tálca kiadónyílását szabaddá tesszük. Ez különösen hasznos, ha nagy tömegű papírt használunk (pl. 220 g/m²), mely kevésbé viseli el a hajlítást, illetve bannernyomtatás során is jól jöhet.

Az MC351 jobb oldalán találhatjuk a bekapcsológombot, hátul pedig egy levehető ajtó mögött az USB és Ethernet csatlakozáshoz szükséges USB B típusú és RJ-45 csatlakozókat. Ugyanitt van még egy lecsavarozható ajtó, mely a memóriabővítéshez szükséges foglalatot rejti. Alapesetben a nyomtató 256 megabájt memóriával gazdálkodik, ez egy darab SO-DIMM modullal tovább bővíthető egészen 768 MB-ig. Itt kell megjegyeznünk, hogy nem csak USB és hálózati nyomtatás áll rendelkezésre, hanem a vezérlőpult alatti USB csatlakozó is használható, ennek hála számítógép használata nélkül, csupán a nyomtató beépített szoftverét használva is nyomtathatunk, scannelhetünk.

  

A felső szegmenst egyértelműen a scanner, másoló és a kezelőpult uralja. A síkágyas, 1200 dpi-re képes LED-es lapolvasóba egy vastagabb könyvet is behelyezhetünk, ugyanis a fedél magassága állítható. A másoló funkciónál természetesen ugyanez a lapolvasó egység használható, de a felül elhelyezkedő 50 oldalas RADF adagolót is működésbe hozhatjuk, így nem szükséges az üvegen kézzel cserélgetni a másolandó dokumentumokat. Ezt használva csupán arra kell figyelni, hogy a scanner felbontása 300 dpi-re van limitálva, míg normál esetben, az adagolót kihagyva a teljes üvegfelületen 600 dpi felbontás érhető el.

 

A végére hagytuk a vezérlőpultot, melynek használata magától értetődő. Bal szélen a használni kívánt funkciót használhatjuk ki, mellette egy monokróm, kék háttérvilágítású, állítható dőlésszögű kijelző kapott helyet. A középső traktust a négyirányú menüvezérlő gombok és a felhasználónév/jelszó vagy PIN kód gépeléshez használható billentyűzet foglalják el, míg jobb oldalon a kiválasztott funkció indítására és megszakítására szolgáló gombok kaptak helyet.

 

Felhívnánk a figyelmet a jobb sarokban található “Power Save” gombra, amit megnyomva a nyomtató energiatakarékos üzemmódba vált, nem kell megvárni az előre beállított idő elteltét.

.

  • ©Copyright 2010 - nyomtatobolt.com
  • postacím:6800 Hódmezővásárhely Szántó Kovács János u.112.