Nyomtatóbolt

A takarékos nyomtatásért…

Multifunkciós nyomtatók érkeztek az OKI-tól

Sajtótájékoztatón prezentálta készülékeit a gyártó.

Az OKI egy sajtótájékoztató keretében mutatta be multifunkciós nyomtatóit, a C300-as és C500-as készülékek továbbfejlesztett változataiként érkező MC351dn, MC361dn és MC561dn modelleket. Az utóbbiról korábbi hírünkben már szó esett.

A másik két nyomtató alapja a C300-as család, melynek percenként 23 és 24 színes, illetve monokróm oldalas a teljesítménye. Ehhez fejlesztett most az OKI saját tervezésű és gyártású, LED-alapú szkennert és fax egységet (az MC351dn kivételével), amelyekkel a nyomtatók névleges teljesítménye a gyakorlatban is minden funkciónál kihasználható. A készülékek alapmodelljei is duplexesek, ráadásul a kétoldalas nyomtatás mellett kétoldalas szkennelés és másolás is lehetséges, ami jelentősen felgyorsíthatja a munkát. Természetesen hálózatra is köthetők a MFP-k, tehát faxolni is lehet egy hálózatba kapcsolt kliensgépről is.

OKI MC351dn [+]
OKI MC351dn [+]

A felhasználást nagyban segíti, hogy a tervezők QWERTY billentyűzetes kezelőpanellel látták el őket, így például rögtön megadható az e-mail cím, amire a beszkennelt anyagokat küldeni szeretnénk, mindezt számítógép nélkül. A feldolgozott anyagokat egyébként pendrive-on is mozgathatjuk. A multifunkciós készülékekhez jár a gyártó fejlett jogosultságkezelő és nyomtatási költségeket racionalizáló szoftvere, továbbá egy 5000 példányos, nagy kapacitású festékpatronok is. Az ECO mód alkalmazásával nagymértékben csökken a fogyasztás, mivel ekkor az egy- vagy kétoldalas nyomtatást csökkentett sebességgel, alacsonyabb hőmérsékleten végzi el, a Deep Sleep módra kapcsolva pedig csupán 1,2 wattra csökken az energiaigény mértéke. Az OKI újdonságai három év garanciával vásárolhatók meg, az MC351dn és a fax-képes MC361dn ajánlott nettó fogyasztói ára 136 000 és 155 000 forint.

Néhány száraz tény a végére:

  • a nyomtatási felbontás 1200×600 dpi-s
  • a készülékek alapmemóriája 256 MB, mely maximum 768 MB-ig bővíthető
  • az első nyomat elkészültéhez 9 másodpercre van szükség

.

  • ©Copyright 2010 - nyomtatobolt.com
  • postacím:6800 Hódmezővásárhely Szántó Kovács János u.112.