Nyomtatóbolt

A takarékos nyomtatásért…

Megnyílik a világ első 3D-nyomtatós étterme

Miután sikeresen tesztelték a módszert, az étterem a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit. A fogásokon kívül az edények, az evőeszközök, de még a székek is 3D-nyomtatóval készülnek.

A Food Ink. nevű cég a hollandiai Venlóban tesztelte a 3D-nyomtatott ételeket, több neves séf bevonásával. A közönség egyhangú tetszését fejezte ki, így július 25-én a londoni Shoreditchben kezdi meg működését a világ első ilyen étterme.

Ég a munka a 3D nyomtató

Ég a munka a 3D nyomtató „keze” alatt (Fotó: Food Ink.)

Az étteremben a holland byFlow nevű cég 3D-nyomtatóit használják, amely olyan élelmiszerekkel használható, amelyből krémes, vagyis inkább paszta állagú változat is előállítható. A leggyakoribb alapanyagok a csicseriborsókrém, vagyis a humusz, a csokikrém, borsópüré, kecskesajt, vagy épp a pizzatészta.

A kompozíció központi elemének tésztáját hozta létre a gép (Fotó: Food Ink.)

A kompozíció központi elemének tésztáját hozta létre a gép (Fotó: Food Ink.)

Természetesen az egyes fogásokhoz felhasználnak „hagyományos” módon feldolgozott alapanyagokat is, azonban a fogások megjelenését alaposan megváltoztatja a 3D-nyomtatott hozzávalók alkalmazása.

Az utolsó simításokhoz még szükség van a séf beavatkozására (Fotó: Food Ink.)

Az utolsó simításokhoz még szükség van a séf beavatkozására (Fotó: Food Ink.)

A háromnapos nyitóünnepségre ellátogató vacsoravendégeket Joel Castanye, a legendás spanyol elBulli étterem egykori séfje vendégeli majd meg, a hangulatról pedig virtuálisvalóság-sisakok, fényfestés, illetve mesterséges intelligencia által írt zene teszi teljessé. Sajnos arról nincs hír, hogy a menü mi lesz pontosan, de a fotókat elnézve a vendégeknek nem lesz panasza a 3D-nyomtatott fogásokra.

Az alábbi videón pedig az látható, hogyan készültek a Food Ink. 3D-nyomtatott székei.

 

 

.

  • ©Copyright 2010 - nyomtatobolt.com
  • postacím:6800 Hódmezővásárhely Szántó Kovács János u.112.